Willem II-directeur Mathijsen wil nieuwe verdediger halen: 'Kijken ook breder'

Willem II-directeur Mathijsen wil nieuwe verdediger halen: 'Kijken ook breder'

06-06-2021 14:16
38

Willem II wil graag een extra centrale verdediger aantrekken, vertelt technisch directeur Joris Mathijsen. Op transfergebied is het nu echter nog 'rustig' bij de Tilburgers.

Doordat Jordens Peters zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen en de huurovereenkomst van Sven van Beek deze maand afloopt, is de spoeling momenteel dun in het hart van de Willem II-verdediging. "Het is duidelijk dat er centraal achterin nogal wat bij moet, maar het is nu nog rustig op spelersgebied", vertelt Mathijsen in gesprek met het Brabants Dagblad. "Al kijken we natuurlijk ook breder. Zoals naar de posities waar we moeten doorselecteren, bijvoorbeeld."

Het is echter nog de vraag wat Willem II kan doen op de transfermarkt. Afgelopen seizoen hadden de Tilburgers al een stuk minder geld te besteden door de coronapandemie. Toch blijven de ambities hoog. "Normaal gesproken, zonder corona, heeft Willem II een begroting van zo’n dertien miljoen", vertelt Mathijsen. "Dat was dit seizoen iets anders, terwijl ons spelersbudget zo’n 4,4 miljoen is. Daarmee zijn wij de twaalfde, dertiende club van Nederland. Uiteindelijk willen we een stabiele Eredivisie-club worden. Een club die - als het seizoen een keer een dramatisch verloopt - twaalfde wordt. Maar daarvoor zal het budget nog omhoog moeten, zo ver zijn we nog niet."

Willem II stevende afgelopen seizoen aanvankelijk af op degradatie. Door een ommekeer in het slot van de competitie, is de club echter op een veertiende plek geëindigd op de ranglijst.