'Barcelona-opleidingsproduct wil ondanks geruchten graag in Catalonië blijven'

'Barcelona-opleidingsproduct wil ondanks geruchten graag in Catalonië blijven'

06-06-2021 14:37
11

Sergi Roberto wil graag bij FC Barcelona blijven. De 29-jarige middenvelder annex verdediger wordt de laatste tijd echter veelvuldig in verband gebracht met een Barça-exit. Of Roberto ook echt blijft bij de club, ligt deels in handen van Ronald Koeman.

Marca maakt melding van de wens van Roberto om bij Barcelona te blijven. Het contract van de tienvoudig Spaans international, die recent nog werd gelinkt aan een overstap naar Manchester City, loopt over een jaar echter af. Dat betekent dat Barça het contract van Roberto moet verlengen óf hem moet verkopen, zodat hij niet gratis de deur uit kan wandelen.

Het opleidingsproduct van Barcelona heeft echter nog geen aanbieding voor een contractverlenging ontvangen. De verwachting is dat club en speler na de vakantie van Roberto om de tafel zullen gaan om zijn toekomst te bespreken.

Of Roberto ook daadwerkelijk blijft bij Barcelona, hangt af van de club. Ook Koeman heeft een stem in de toekomst van Roberto. Het is in ieder geval duidelijk dat de Catalaan salaris zal moeten inleveren, als een contractverlenging een feit wordt.