Excelsior-aanvaller maakt interlanddebuut: 'Krijg complimenten van ploeggenoten'

Excelsior-aanvaller maakt interlanddebuut: 'Krijg complimenten van ploeggenoten'

06-06-2021 16:13
11

Ahmad Mendes Moreira heeft 'een geweldige ervaring' opgedaan. De Excelsior-aanvaller speelde deze week zijn eerste interland voor Guinee, toen hij inviel in een duel met Turkije.

In gesprek met RTV Rijmond vertelt Mendes Moreira over zijn ervaringen bij de nationale ploeg van Guinee. "Ik heb het gevoel dat ik in deze groep goed op sta", stelt hij. "In de wedstrijd tegen Turkije begon ik vanaf de bank en kwam ik met een andere speler erin. De spelers laten me alle spelhervattingen nemen. Naar mijn gevoel zit ik er lekker in. Mijn trainer en teamgenoten geven me ook complimenten. Vanaf het moment dat ik minuten heb gemaakt en me op de trainingen heb laten zien, zijn ze in dat opzicht positief."

Wedden

Meer odds

Ondanks dat Mendes Moreira zich nu international mag noemen, is de aanvaller met de huidige stand van zaken over een kleine maand werkloos. Zijn contract bij Excelsior loopt af en gaat niet verlengd worden. Mendes Moreira is naar eigen zeggen echter 'bezig met een aantal clubs'. "Zowel in Nederland als in het buitenland. Ik zou graag naar het buitenland willen gaan. Nu voetbal ik vanaf mijn zesde in Nederland. Alleen met tripjes kwam ik in het buitenland. Misschien is het leuk om buiten onze landgrenzen te kijken."

Afgelopen seizoen was Mendes Moreira over alle competities goed voor vijf goals en zeven assists voor Excelsior. De 25-jarige buitenspeler was echter niet altijd een onbetwiste basisspeler.