Janssen kiest andere Oranje-voorhoede: 'Daardoor ben je gevaarlijker'

Janssen kiest andere Oranje-voorhoede: 'Daardoor ben je gevaarlijker'

06-06-2021 20:15
36

Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk zijn blij voor Wout Weghorst. De spits liet zijn emoties de vrije loop nadat hij zijn allereerste doelpunt voor Nederland gemaakt heeft. Toch kiezen Janssen en Van Hooijdonk voor een andere spits naast Memphis Depay.

Van Hooijdonk was in de rust van Nederland - Georgië behoorlijk kritisch op Nederland. "De tweede helft was iets beter. Het hield nog steeds niet over, we hebben gewacht op de wissels. Dan zie je dat er meer snelheid in de ploeg komt, spelers die erin komen zijn in staat om een man uit te spelen", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "We hadden alleen Memphis die dat kon. Weghorst, Dumfries en Wijndal kunnen dat niet. Dan ben je een beperkt als elftal en dat hebben we kunnen zien."

Weghorst
Weghorst gooide alles eruit na zijn eerste Oranje-goal. "Ik snap dat wel. Die jongen heeft bij best kleine clubs gespeeld, iedereen zei dat hij niet goed genoeg was", zegt Janssen. "Via kleine stapjes heeft hij Oranje gehaald. Het is super knap wat hij presteert, alle complimenten daarvoor, maar qua type zou ik nog steeds voor een ander kiezen."

Janssen kiest voor een voorhoede met Memphis/Donyell Malen. "Ik denk dat je daardoor gevaarlijker bent. Weghorst is een prima spits, maar is niet snel. Heeft niet de pure snelheid van Memphis of Malen."