De Boer steunt Oranje-dissonant: Bij Ajax kon Álvarez er eerst ook niets van

De Boer steunt Oranje-dissonant: "Bij Ajax kon Álvarez er eerst ook niets van"

06-06-2021 20:31 Laatste update: 20:37
105

Bondscoach Frank de Boer gaat met een goed gevoel naar het EK. Nederland won zondag met 3-0 van Georgië en De Boer heeft goede dingen gezien.

De Boer trekt veel lessen uit het duel met Georgië. "We begonnen wel goed, maar daarna maakten we soms verkeerde keuzes in het drukzetten. Dat moet beter. Ik heb wel lichtpuntjes gezien, zowel in balbezit als in balverlies", zegt De Boer tegen de NOS.

Marten de Roon wordt bestempeld als stofzuiger, maar kon tegen Georgië zijn stempel niet drukken. De middenvelder leed bijzonder veel balverlies. "Wij moeten ervoor zorgen dat hij niet degene is die met de creatieve ideeën hoeft te komen. Laten we ervan uitgaan dat Marten het ook weet. We hoopten met Daley en Frenkie het verschil te kunnen maken. In de eerste helft lukte dat niet, in de tweede helft beter. Het was af en toe ongelukkig. Maar we moeten niet vergeten dat hij zoveel andere dingen goed doet. Bij Ajax kon Álvarez er eerst ook niets van..."

De Boer zegt blij te zijn voor Wout Weghorst, die zijn eerste Oranje-goal maakte. Het is echter geen zekerheidje dat de spits een basisplaats krijgt op het EK. "Je moet goed kijken naar wat we nodig hebben tegen bepaalde tegenstanders. Het is mooi dat we uit hebben gevoerd wat we wilden. In beide aspecten kunnen we verbeteren, maar ik heb stappen gezien. We hebben nog een week om ons te richten op Oekraïne. Ik heb er vertrouwen in. Wij zijn er klaar voor."

De Boer zegt ook nog geen knoop te hebben doorgehakt over wie de eerste keeper wordt. Dat wordt pas een uur voor de wedstrijd tegen Oekraïne duidelijk. "Eerst ga ik het de keepers zelf vertellen. Of ik eruit ben? Dat gaan we zondag zien."