Janssen: 'Kan niet zo zijn dat De Boer daar nog geen keuze over heeft gemaakt'

Janssen: 'Kan niet zo zijn dat De Boer daar nog geen keuze over heeft gemaakt'

06-06-2021 20:56
48

Theo Janssen kan het zich niet voorstellen dat Frank de Boer nog niet weet wie de eerste keeper van Oranje wordt op het EK. De bondscoach twijfelt naar eigen zeggen nog of hij Maarten Stekelenburg of Tim Krul zal gaan opstellen tijdens het toernooi.

"Het kan niet zo zijn dat De Boer nog geen keuze heeft gemaakt", vertelt Janssen in de NOS-studio over de keeperskwestie van Oranje. "Natuurlijk weet hij het al. Dat was al het geval voordat we hier aan begonnen. Zeker toen Cillessen wegviel, wist hij allang wie de eerste keeper gaat worden."

Zelf ziet Janssen Stekelenburg het liefst onder de lat staan op het EK. Pierre van Hooijdonk twijfelt. "Als je kijkt naar de wedstrijd tegen Schotland met Krul en de wedstrijd tegen Georgië met Stekelenburg, dan kom je uit op een gelijkspel", stelt Pi-Air. Janssen kan zich vinden in die woorden.

Na afloop van het duel tussen Nederland en Georgië vertelde De Boer dat hij nog niet zeker weet wie zijn eerste doelman op het EK gaat worden. Vlak voor aanvang van het eerste EK-duel met Oekraïne zal dat pas bekend worden. "Eerst ga ik het de keepers zelf vertellen", stelt De Boer.