De Boer verbaasd: 'Ik had het niet verwacht, eerst bij Ajax en nu bij Oranje'

De Boer verbaasd: 'Ik had het niet verwacht, eerst bij Ajax en nu bij Oranje'

07-06-2021 07:49 Laatste update: 07:52
64

Frank de Boer is lovend over Jurriën Timber. De negentienjarige verdediger speelde zondagavond tegen Georgië (3-0) zijn tweede interland en lijkt zeker van een basisplek als de geblesseerde Matthijs de Ligt de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne niet haalt.

"Ik zal niet bang zijn hem op te stellen", zei De Boer volgens Nu.nl op de persconferentie over een eventuele basisplaats van Timber tegen Oekraïne. De verdediger haalde ook tegen Georgië een ruime voldoende. "Hij verblikt of verbloost niet. Het leek alsof hij zijn dertigste interland speelde."

De indrukwekkende opmars van Timber, die afgelopen seizoen nog vier wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie speelde, verbaast De Boer ook. "Natuurlijk had ik gehoord dat hij een groot talent is, maar ik had niet verwacht dat hij zich zo snel zou aanpassen. Eerst bij Ajax en nu bij Oranje."

Gravenberch
Ook Ryan Gravenberch is een serieuze kandidaat voor een basisplaats op het EK. De negentienjarige middenvelder bekroonde zijn invalbeurt tegen Georgië met een goal en hijgt in de nek van Marten de Roon. De Boer: "Ryan viel goed in, hij is zeker een optie."