Dest schrijft geschiedenis: Amerikanen verslaan Mexico in krankzinnige finale

07-06-2021 08:30
36

De eerste editie van de Concacaf Nations League is een prooi geworden voor de Verenigde Staten. De ploeg van Sergiño Dest was in een krankzinnige finale met 3-2 te sterk voor Mexico.

De beslissing viel in de verlenging: aanvoerder Christian Pulisic maakte in de 114e minuut vanaf de penaltystip het winnende doelpunt. Andrés Guardado kreeg in dying seconds dé kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de strafschop van de oud-PSV'er werd gekeerd door de ingevallen keeper Ethan Horvath.

De bijna 40.000 toeschouwers in Denver kregen een tumultueuze Nations League-finale te zien. Jesús Corona (FC Twente) en Diego Lainez (Real Betis) zetten Mexico twee keer op voorsprong, maar Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) en Weston McKennie (Juventus) maakten evenzovaak gelijk.

Bij de Amerikanen werd Dest (FC Barcelona) na een uur gewisseld. Edson Álvarez (Ajax) ging in de slotfase van de verlenging naar de kant. De laatste minuten van de verlenging werden ontsierd door ongeregeldheden, waarbij de provocerende Amerikanen door Mexicaanse fans werden bekogeld met bekers en flesjes.