NEC maakt transfer helemaal rond: Schöne na negen jaar terug in Nijmegen

NEC maakt transfer helemaal rond: Schöne na negen jaar terug in Nijmegen

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 16:48wo 09-06-2021 om 16:48

Het is nu helemaal rond: Lasse Schöne keert terug bij NEC. De Nijmeegse club heeft de komst van de Deense routinier (35) woensdag beklonken. Schöne tekent voor twee jaar, tot de zomer van 2023.

Schöne keerde afgelopen seizoen terug bij Heerenveen, maar zijn verblijf in het Abe Lenstra Stadion blijft beperkt tot een halfjaar: de transfervrije middenvelder vertrekt naar NEC. Bij de promovendus uit Nijmegen tekent hij voor twee seizoenen.

NEC plukte Schöne in 2008 weg bij provinciegenoot De Graafschap. De Deen kwam in de daaropvolgende vier jaar tot 125 officiële wedstrijden in Nijmeegse dienst. Vervolgens vertrok hij naar Ajax, waar hij zeven seizoenen lang zou blijven. Een Italiaans avontuur bij Genoa mislukte.

"Nijmegen voelt als thuiskomen", zegt Schöne op de clubsite van NEC. "Mijn familie en ik kregen direct een goed gevoel nadat NEC contact opnam. Het verhaal en het hele project van de club klonk erg interessant. Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad. De eerste stap is om van NEC een stabiele Eredivisie-club te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws