'De Boer wil van Nederland een kopie maken van België, Atalanta en Chelsea'

'De Boer wil van Nederland een kopie maken van België, Atalanta en Chelsea'

07-06-2021 19:41 Laatste update: 19:57
89

Aad de Mos denkt dat Frank de Boer van Nederland een kopie wil maken van België, Atalanta Bergamo en Chelsea. De analist doelt daarmee op de 5-3-2-formatie waarin Oranje speelt. De Mos laat ook andermaal weten dat hij daar geen fan van is.

"De Boer wil van Nederland een kopie maken van België, Atalanta Bergamo en Chelsea, maar die 5-3-2 is tegen de natuur van ons voetbal in", vertelt De Mos tegenover Het Laatste Nieuws. "De 4-3-3 blijft voor hem (De Boer, red.) slechts een plan-B. De Boer is natuurlijk een adept van Louis Van Gaal, die met de 5-3-2 grote sier maakte op het WK 2014 in Brazilië."

De Mos ziet ook een ander gevaar voor Oranje op het EK. "Je moet er niet aan denken dat er iets met Memphis Depay gebeurt", stelt hij. "We zijn te afhankelijk van hem. Zonder Depay amper nog assists of goals. Weghorst, die nu zijn kans krijgt in de spits, is niet de speler die het individueel kan openbreken."

Oranje won zondag de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië met 3-0. Aanstaande zondag staat het eerste EK-duel met Oekraïne op het programma. Later in de groepsfase neemt het Nederlands elftal het nog op tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië.