Duitsland zet monsterscore neer in allerlaatste test voor EK

07-06-2021 22:35
93

Duitsland werkt met veel zelfvertrouwen toe naar het EK. De laatste wedstrijd voor het eindtoernooi werd overtuigend gewonnen. Voor tegenstander Letland werd het een pijnlijke avond: 7-1.

De eerste helft van Duitsland - Letland was nagenoeg perfect voor Die Mannschaft. Eredivisie-bekende Robin Gosens gaf zijn visitekaartje af en maakte na een kleine twintig minuten de 1-0, gevolgd door een prachtige treffer van Ilkay Gündögan. De 3-0 van Thomas Müller na 27 minuten bevestigde dat het voor Duitsland een schitterende avond zou worden.

Het venijn zat hem in de staart. Door een eigen doelpunt van Letland werd het 4-0, maar de 5-0 van Serge Gnabry was van absolute schoonheid. Dat zat hem vooral in de assist van verdediger Mats Hummels, die de bal met buitenkant rechts diep gaf op Gnabry. Ook het afronden was bijzonder noemenswaardig.

Na de onderbreking bracht bondscoach Joachim Löw spelers als Leroy Sané en Timo Werner binnen. De 5-0 was een bijzondere opsteker voor Werner, die zo moeizaam scoort en moeite heeft om de supporters van Chelsea te overtuigen. Voor Letland werd het uiteindelijk een pijnlijke avond. De honger van Duitsland was even gestild, maar Sané prikte alsnog een doelpunt binnen: 6-0. Letland deed via Aleksejs Saveljevs wel iets terug, maar kreeg via Thomas Müller toch weer een goal tegen.

Duitsland speelt op het EK tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije.