Breaking news

Oranje Leeuwinnen kennen eerste drie obstakels tijdens verdedigen EK-titel

Steijn zorgt voor NAC-vertrek van Van Hooijdonk: 'Dat doet wat met je'

Steijn zorgt voor NAC-vertrek van Van Hooijdonk: 'Dat doet wat met je'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 06:56di 08-06-2021 om 06:56

Laatste update: dinsdag 8 juni 2021 om 10:15di 08-06-2021 om 10:15

Sydney van Hooijdonk erkent dat Maurice Steijn een belangrijke rol speelde in zijn keuze om te vertrekken bij NAC Breda. De 21-jarige spits voelde geen vertrouwen van de trainer.

Van Hooijdonk maakte maandag bekend dat hij zijn aflopende contract niet verlengt. "Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC", zegt hij tegen BN DeStem. "In een persoonlijk gesprek zei de trainer: ik zoek voor promotie een spits van 25 goals. Misschien kan jij dat. Zeker weten doe ik het niet. En dan haalt hij Bilate. Een goeie spits, een goeie jongen ook, maar hij heeft nog nooit zoveel goals gemaakt."

Bilate raakte bij zijn debuut op 14 september tegen FC Den Bosch al snel geblesseerd, waarna Van Hooijdonk hem verving. "Ik scoor als invaller twee keer. De winnende vlak voor tijd. Euforisch was ik. De volgende dag sla ik de krant open, zegt de trainer: ik wil een ander type spits, steviger en balvaster. Opeens waren doelpunten niet het belangrijkst... Dat doet wat met je. Het leek wel of het nooit goed was. Eigenlijk wilde ik toen al weg. Tegelijkertijd wilde ik blijven, promoveren en topscorer worden. Het was continu een gevecht in mijn hoofd."

Van Hooijdonk voelde zich het hele seizoen genegeerd door NAC en Steijn, die nauwelijks met hem sprak. "De trainer heeft in de media vaak gezegd: Sydney heeft genoeg verbeterpunten. Daar ben ik het mee eens. Vanuit NAC kreeg ik echter nauwelijks hulpmiddelen aangereikt om beter te worden. Voor de reserves werd niks extra's gedaan. Geloof me, dat gevoel leeft niet alleen bij mij maar bij veel jonge spelers."

Zijn vader Pierre roert zich regelmatig via sociale media. Van Hooijdonk senior heeft zoals bekend geen goede relatie met het duo Mattijs Manders en Steijn. "Ik heb het gevoel dat andere dingen hebben meegespeeld rond mijn persoon", stelt de clubtopscorer met vijftien goals. "Ik moet aan mijn toekomst denken en dat is niet met Steijn als trainer. Dat lijkt me duidelijk. Ik hoef niet alles te spelen en ik zal nooit een basisplaats eisen. Maar een klein beetje meer vertrouwen, was fijn geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws