Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: sterspeler van Stuttgart onthult ware identiteit

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: sterspeler van Stuttgart onthult ware identiteit

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 15:33di 08-06-2021 om 15:33

Silas Wamangituka heeft een opmerkelijke onthulling gedaan in Duitsland: de Congolese sterspeler van VfB Stuttgart heet in werkelijkheid Silas Katompo Mvumpa en blijkt bovendien een jaar ouder te zijn dan gedacht.

Wamangituka werd het afgelopen seizoen een grote naam in de Bundesliga en leidde Stuttgart met elf goals naar de negende plaats. Al die tijd blijkt hij een groot geheim met zich meegedragen te hebben: onder druk van zijn zaakwaarnemer veranderde hij zijn naam en leeftijd, zodat zijn droom als profvoetballer zou uitkomen. De fraude kwam aan het licht nadat de aanvaller van zaakwaarnemer wisselde.

"Ik heb de afgelopen jaren constant in angst geleefd", laat Mvumpa, die niet 21 maar 22 jaar oud is, weten op de website van Stuttgart. De Duitse club heeft hem onvoorwaardelijke steun beloofd. "Ik maakte me ook grote zorgen over mijn familie in Congo. Het was een grote stap voor mij om mijn verhaal te onthullen. Maar nu ben ik opgelucht. Ik hoop dat ik ook andere spelers kan aanmoedigen die soortgelijke ervaringen hebben met makelaars."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws