De Boer komt met verklaring na afhaken Van de Beek: 'Dat zie ik niet zitten'

De Boer komt met verklaring na afhaken Van de Beek: 'Dat zie ik niet zitten'

08-06-2021 16:02
235

Frank de Boer heeft tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om géén vervanger op te roepen voor Donny van de Beek. De bondscoach van Oranje vindt het te kortdag.

Van de Beek mist door een liesblessure het EK. Een flinke tegenvaller voor hemzelf en het Nederlands elftal, reageert De Boer. "Het is altijd sneu als jongens geblesseerd moeten afhaken", aldus de bondscoach in een verklaring.

De Boer roept geen vervanger op, waardoor de Oranje-selectie nog 25 spelers telt. Die keuze riep vragen op, maar voor de bondscoach is het simpel. "Om in deze fase nog nieuw aan te sluiten bij de groep is niet bepaald ideaal. We zijn twee weken onderweg, dat zie ik niet zitten. Ik heb ook voldoende middenvelders in mijn selectie om het op te vangen."

"Natuurlijk kan er altijd een situatie komen waarin je anders beslist, maar op dit moment laat ik de groep liever zoals hij is", houdt De Boer nog een slag om de arm. Oranje speelt komende zondag de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne. In de acht dagen daarna volgen duels met Oostenrijk en Noord-Macedonië.