Vink kraakt keuzes De Boer: 'Zó veel dingen in dit team die zorgwekkend zijn'

Vink kraakt keuzes De Boer: 'Zó veel dingen in dit team die zorgwekkend zijn'

08-06-2021 20:15
124

Marciano Vink ziet bij Oranje 'veel dingen die best wel zorgwekkend zijn'. De analist stelt dat er bij het Nederlands elftal een aantal tegenstrijdige zaken plaatsvinden.

"Er zijn gewoon heel erg veel tegenstrijdigheden", begint Vink zijn betoog in de studio van ESPN. "Er zijn veel verdedigers geselecteerd voor het EK. Dat zijn eigenlijk allemaal spelers die in een viermans-defensie spelen, alleen De Vrij doet dat niet. Alle andere verdedigers moeten zich dus in anderhalve week aanpassen."

"De Roon moet spelen, terwijl hij het al wedstrijden lang niet brengt", gaat Vink verder. "Berghuis deed het in de WK-kwalificatiewedstrijden fantastisch, maar wordt nu geslachtofferd doordat er gespeeld wordt in een systeem met twee spitsen. Weghorst speelt daardoor nu, terwijl hij eerst niet eens bij de selectie zat. Al die tegenstrijdigheden helpen dus niet."

Vink vindt dat het 5-3-2-systeem dus niet de juiste formatie is voor het Nederlands elftal. "Frenkie de Jong zie ik niet meer uitzakken, omdat Blind en De Ligt daar staan. Wijndal staat heel hoog en weet bij god niet wat hij moet doen. Er zijn dus zó veel dingen in dit team die best wel zorgwekkend zijn."