Brobbey bevestigt Ajax-plan na transfervrij vertrek: 'Het is geen bullshit'

Brobbey bevestigt Ajax-plan na transfervrij vertrek: 'Het is geen bullshit'

08-06-2021 20:35
114

Brian Brobbey heeft Bij Andy in de Auto verteld over zijn huidige situatie. De spits gaat dieper in op zijn redenen om bij Ajax te vertrekken én bevestigt dat de Amsterdammers hem terug willen kopen van RB Leipzig.

"Ik lees het ook overal", begint Brobbey over plannen van Ajax om hem terug te kopen. "Het is geen bullshit. Of ik het zelf ook zou willen? Ik wil gewoon spelen, laten we het zo zeggen. Ze (Leipzig, red.) willen alleen een groot bedrag hebben. Ajax heeft zeker geld, maar dat moeten we aan Overmars overlaten."

Wedden

Meer odds

Brobbey vertelt ook dat de komst van Sébastien Haller meespeelde in zijn besluit om bij Ajax te vertrekken. "Ik heb niet op emotie gekozen. Ik had al langer een gevoel dat ze een spits zouden halen. Ik wist het al. Ze hadden alleen juist aan mij beloofd dat er geen nieuwe spits zou komen. Ik moest me bij Ajax ook altijd meer bewijzen dan anderen. Echt altijd. Ik weet niet waarom."

Het verhaal met Brobbey is inmiddels bekend: de negentienjarige aanvaller twijfelde lang over een contractverlenging bij Ajax, maar besloot na een heuse soap tóch transfervrij naar Leipzig te vertrekken. Ajax onderzocht echter de optie om Brobbey direct terug te kopen van Leipzig. De Duitsers gaven alleen al snel aan dat men dat niet zag zitten.