Wijndal gaat verder in op moeilijkheid van 5-3-2 bij Oranje: 'Is hier niet zo'

Wijndal gaat verder in op moeilijkheid van 5-3-2 bij Oranje: 'Is hier niet zo'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 22:08di 08-06-2021 om 22:08

Owen Wijndal denkt dat 'het wel goedkomt' met het 5-3-2-systeem bij Oranje. Denzel Dumfries merkt op zijn beurt dat er discussie is over de formatie, terwijl hij snapt dat het 'niet meteen perfect loopt'.

Eerder op de persconferentie vertelden Wijndal en Dumfries al dat ze moesten wennen aan het 5-3-2-systeem bij Oranje. "Dat er discussie is over het systeem, krijgen we wel mee", gaat Dumfries, die geciteerd wordt door het Algemeen Dagblad, nu verder. "Tegen Georgië ging het al beter dan in de oefenwedstrijd daarvoor tegen Schotland."

Eerder vertelde Wijndal al dat hij moeite heeft met het 5-3-2-systeem, omdat hij het niet gewend is bij AZ. Dat legt de linksback nu verder uit. "Bij AZ heb ik altijd iemand voor me, nu bij Oranje niet. De ruimte op de flank is leeg. Als linksback sta ik zelf nu al al iets hoger op het veld, in plaats van dat ik er kom met een loopactie", stelt hij. "Maar we trainen er veel op en ik denk dat het wel goed komt."

Zondag speelt Oranje de eerste EK-wedstrijd. Om 21.00 uur wordt er dan afgetrapt tegen Oekraïne in de Johan Cruijff Arena. In de groepsfase kruist Oranje later ook de degens met Oostenrijk en Noord-Macedonië. Die wedstrijden zullen ook allebei in de Arena worden afgewerkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws