Concept speelschema Eredivisie en Eerste Divisie bekend: AZ - PSV eerste topper

Concept speelschema Eredivisie en Eerste Divisie bekend: AZ - PSV eerste topper

09-06-2021 08:38 Laatste update: 08:50
108

Het concept competitieprogramma van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is bekend. De Eredivisie begint op vrijdag 13 augustus in Deventer met een ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. De Keuken Kampioen Divisie begint een week eerder al.

Landskampioen en bekerwinnaar Ajax trapt het Eredivisie-seizoen op zaterdag in eigen huis af tegen promovendus NEC. SC Cambuur keert met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zondag) terug op het hoogste niveau.

AZ - PSV is de eerste topper van het seizoen: in de vierde speelronde staan de clubs uit Alkmaar en Eindhoven tegenover elkaar. De eerste Klassieker vindt plaats in speelronde 17, als Ajax in De Kuip op bezoek gaat bij Feyenoord (zondag 19 december om 14.30 uur).

Het venijn zit hem komend seizoen in de staart: in speelronde 32 staan met AZ - Ajax en Feyenoord - PSV twee absolute krakers op het programma.

De Keuken Kampioen Divisie gaat van start op vrijdag 6 augustus. Degradant ADO Den Haag speelt in de eerste speelronde in eigen huis tegen Jong Ajax, FC Emmen gaat op bezoek bij Telstar, terwijl VVV-Venlo het thuis opneemt tegen NAC Breda.

De 25ste editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tussen Ajax en PSV, staat voor zaterdag 7 augustus op de rol. Als de Eindhovense club in de voorronde van de Europa League belandt, wordt de wedstrijd verzet naar zondag 8 augustus.

Afhankelijk van de prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal (Ajax, PSV, AZ, Vitesse en Feyenoord) wordt begin augustus gekeken of het competitieprogramma moet worden aangepast. Wedstrijden op zaterdag om 16.30 uur en zondag om 20.00 uur blijven tot de opties behoren.

Bekijk het volledige conceptprogramma hier