Via Heerenveen naar Barcelona 'een droom': 'Of ik dat kan halen? 100 procent'

Via Heerenveen naar Barcelona 'een droom': 'Of ik dat kan halen? 100 procent'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 17:27wo 09-06-2021 om 17:27

Rami Hajal kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn seizoen bij sc Heerenveen. De negentienjarige aanvallende middenvelder wist nog geen basisplaats te veroveren in het Abe Lenstra Stadion, maar is zeer optimistisch over de toekomst.

"Individueel, was het een redelijk seizoen bij Heerenveen. Sommige periodes, waarin ik meer speeltijd kreeg, waren beter dan andere. Ik neem zoveel mogelijk mee, zowel positief als negatief, en werk eraan voor volgend seizoen", vertelt Hajal aan Hallands Nyheter.

De Zweedse jeugdinternational vindt niet dat hij zijn definitieve doorbraak al heeft beleefd. Hij kwam het voorbije seizoen tot 23 optredens in de Eredivisie, maar stond slechts twee keer in de basis. "Ik heb veel invalbeurten gehad, maar de doorbraak zelf is er nog niet gekomen. Wat er nodig is voor de volgende stap? Ik moet meer leren over alle aspecten van het voetbal, maar dan heb ik regelmatig speeltijd nodig en er niet voor één of twee duels in komen. Dan kan ik mezelf vestigen."

Hajal legt de lat hoog voor zichzelf en hoopt op den duur het niveau van Heerenveen te ontstijgen. "Ik wil in de topcompetities en voor topclubs spelen. En op topniveau presteren in de grote toernooien. Ik ben al fan van FC Barcelona sinds ik jong ben, maar het is niet een specifiek doel om daar te spelen. Natuurlijk zou het wel een droom zijn. Of ik Barcelona kan halen? Ik weet zeker dat ik dat kan. Honderd procent."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws