'Chelsea en PSG willen heel ver gaan voor back: Inter vraagt tachtig miljoen'

'Chelsea en PSG willen heel ver gaan voor back: Inter vraagt tachtig miljoen'

09-06-2021 18:56
39

Chelsea gaat de strijd aan met Paris Saint-Germain om de handtekening van Achraf Hakimi, melden The Times en The Telegraph. Internazionale kan zich daarmee in de handen wrijven: de 22-jarige Marokkaanse international moet de absolute hoofdprijs opleveren

Volgens The Times en The Telegraph bracht PSG al een bod uit van ongeveer zestig miljoen euro. Chelsea is bereid om dat voorstel te evenaren, maar Inter hoopt te profiteren van de transferstrijd. De Italiaanse kampioen denkt een deal van liefst tachtig miljoen euro uit het vuur te kunnen slepen. Hakimi was een belangrijke schakel in de kampioensploeg van Inter, maar een transfer zou de financiële problemen in Milaan flink verlichten.

Zowel PSG als Chelsea ziet de oud-speler van Real Madrid als de ideale wingback in het 5-3-2 systeem. De Fransen namen al afscheid van AS Roma-huurling Alessandro Florenzi, waardoor Colin Dagba momenteel de enige optie is aan de rechterkant. Naast Hakimi moet overigens ook Georginio Wijnaldum de ploeg van coach Mauricio Pochettino versterken, zodat PSG naast de landstitel ook om de eindwinst in de Champions League kan strijden.

Bij Chelsea zou Hakimi de concurrentie moeten aangaan met Reece James, Callum Hudson-Odoi en César Azpilicueta, die het afgelopen halfjaar op zijn plek speelden onder Thomas Tuchel. The Blues willen doorpakken na de Champions League-winst en zouden ook achter Erling Haaland aanzitten.