NOS presenteert EK-ploeg: Sneijder, Van Basten én De Jong gestrikt

NOS presenteert EK-ploeg: Sneijder, Van Basten én De Jong gestrikt

09-06-2021 20:14
46

De NOS heeft zijn analistenploeg voor de komende EK-zomer bekendgemaakt. Presentatoren Henry Schut en Sjoerd van Ramshorst krijgen een paar vaste gezichten aan hun zijde, maar zullen ook samenwerken met onder meer Wesley Sneijder (foto) en Marco van Basten.

Met Rafael van der Vaart was er al één WK-finalist in de gelederen, maar de NOS heeft er nóg twee gestrikt: naast Sneijder (komend seizoen Champions League-analist bij RTL) is ook Nigel de Jong (regelmatig te zien bij beIN Sports) gestrikt. Ibrahim Afellay zat tijdens de eindstrijd in 2010 op de bank, 'debuteerde' vorig seizoen bij de NOS en maakt ook deel uit van de EK-ploeg.

Verder kan de publieke omroep rekenen op namen als Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen, Leonne Stentler, Mandy van den Berg én Van Basten. San Marco was de voorbije jaren eerst op het toenmalige FOX Sports en later op Ziggo Sport te zien, maar zal tijdelijk verkassen naar de NOS.

De NOS zal live verslag doen van alle EK-wedstrijden en zendt ook de late night-show Studio Europa uit. De Oranjezomer van SBS 6 lijkt op voorhand de grootste concurrent.