Breaking news

Kroatië klopt dappere Schotten en bewijst Oranje daarmee goede dienst

Gijp en Genee dwarsboomden talkshow-plan Derksen: 'Laatste uitdaging, zei hij'

Gijp en Genee dwarsboomden talkshow-plan Derksen: 'Laatste uitdaging, zei hij'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 20:28wo 09-06-2021 om 20:28

René van der Gijp verschijnt de komende maanden dagelijks samen met Johan Derksen op tv, maar aan die samenwerking gaat binnenkort een einde komen: de Veronica Inside-nestor kondigde al aan dat hij in 2022 wil gaan stoppen met zijn tv-carrière. Niet zo lang geleden leek er echter nog een dagelijkse talkshow te komen, die over meer zou gaan dan voetbal alleen.

Derksen zag het wel zitten, maar Van der Gijp en presentator Wilfred Genee hielden de boot af. "Johan wilde toen per se die dagelijkse talkshow gaan doen. Het was de laatste uitdaging in zijn leven, iets anders had hij niet, zei hij", aldus Van der Gijp in gesprek met De Telegraaf. "Hoe denk je dat het voelt als ik dan moet zeggen dat ik het niet zie zitten? Toen hadden Wilfred en ik al het idee dat hij op het punt stond om te gaan stoppen, en die hele rel (rond de opmerking van Derksen over Akwasi, red.) was nog niet eens geweest."

Binnenkort is het Veronica Inside-drietal alsnog dagelijks op tv te zien: tijdens het EK, de Tour de France én de Olympische Spelen maken zij De Oranjezomer. Van der Gijp heeft echter gemengde gevoelens over het produceren van een dagelijkse show. "Je geeft wel echt wat op. Straks moet ik bij de lunch met Minouche (zijn vrouw, met wie hij in 2020 in het huwelijksbootje stapte, red.) de wijn laten staan, want 's avonds hebben we een uitzending. En mijn zoon wordt tijdens het EK 20 jaar oud. Dat zijn eigenlijk wel leuke dingen om bij te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ga jij kijken naar De Oranjezomer?

(4823 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws