Advocaat van neef Promes: 'Ze hebben nog samen een selfie genomen'

Advocaat van neef Promes: 'Ze hebben nog samen een selfie genomen'

09-06-2021 23:22
106

Quincy Promes hoeft niet te vrezen voor zijn deelname aan het EK naar aanleiding van het steekincident. Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het vermeende slachtoffer, geeft aan dat er geen juridisch middel is om de 29-jarige aanvaller buiten de selectie van Oranje te houden.

Promes raakte vorig jaar betrokken bij een steekincident, waarbij hij zijn neef bij een familiefeest in Abcoude zwaar zou hebben verwond. Moszkowicz zei zaterdag in De Telegraaf dat hij wil dat het Openbaar Ministerie vóór de EK-start - komende vrijdag - een beslissing neemt over eventuele strafvervolging. Bij Humberto stelt de advocaat echter nauwelijks middelen te hebben om dat af te dwingen.

Moszkowicz en zijn cliënt 'houden er ernstig rekening mee' dat het OM vanwege het eindtoernooi nog geen beslissing heeft genomen. "Als het OM niet wil vervolgen of geen beslissingen wil nemen, kunnen we een artikel 12 klacht (klacht niet vervolging, red.) indienen", zegt de advocaat. "Dat is een traject van enkele maanden, maar dat is het enige middel dat we hebben. Op dit moment hebben wij dus geen effectief middel. Er is helemaal niets wat we kunnen doen."

Moszkowicz stelt dat de neef van Promes enkel kan gissen naar de aanleiding van het steekincident. "Dan moet hij terugdenken aan iets uit het verleden, want er was geen vuiltje aan de lucht. Hij was uitgenodigd, iedereen wist dat hij er was. Het was een gezellige avond, hij en Promes hebben zelfs nog met elkaar staan praten en een selfie genomen."