Memphis prijst 'goeie jongen' bij Oranje: 'Persoonlijke klik was er altijd al'

Memphis prijst 'goeie jongen' bij Oranje: 'Persoonlijke klik was er altijd al'

10-06-2021 12:44
76

Alles wijst erop dat Memphis Depay op het EK een aanvalskoppel gaat vormen met Wout Weghorst. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, vertelt de vedette van het Nederlands elftal.

Memphis en Weghorst staan zondag hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap bij de EK-start van het Nederlands elftal tegen Oekraïne. De aanvallers van Olympique Lyon en VfL Wolfsburg hebben een klik. "Ik sprak hem al buiten het voetbal om", zegt Memphis op de persconferentie in Zeist. "Hij is een goeie jongen en we maken grapjes met elkaar, dus de persoonlijke klik was er altijd al."

"Op het veld zag je in de tweede wedstrijd (3-0 tegen Georgië, red.) dat we elkaar probeerden te vinden met steekballetjes en kaatsen", vervolgt Memphis. "Op de training proberen we dat ook. Het is uiteindelijk gelukt in de wedstrijd: één keer en het was raak."

Memphis (27) benadrukt dat ook het samenspel met Luuk de Jong, die gedegradeerd lijkt tot de vierde keus in de Oranje-aanval, hem altijd goed is bevallen. "Ik ken Luuk ook al heel lang, we hebben samengespeeld bij PSV. Ze hebben andere kwaliteiten, maar ik kan met zowel De Jong als Weghorst goed overweg. Laten we dat vooropstellen."