'Ik ben een keer bij Ronald Koeman thuis uitgenodigd, dat vond ik superlief'

'Ik ben een keer bij Ronald Koeman thuis uitgenodigd, dat vond ik superlief'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 16:43do 10-06-2021 om 16:43

Lieke Martens treft zo nu en dan een landgenoot bij FC Barcelona. Vooral met de vriendin van Frenkie de Jong heeft de 28-jarige Oranje Leeuwin regelmatig contact, vertelt ze aan FHM.

"Met Mikky Kiemeney heb ik regelmatig contact. Daar kom ik wel eens over de vloer en dan zie ik Frenkie ook", zegt Martens, die door het magazine is verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland. "Ik ben ook een keer bij Ronald Koeman thuis uitgenodigd om te komen eten. Ik vond het echt superlief dat ze me daarvoor hadden uitgenodigd. Koeman heeft het niet makkelijk gehad. Hij is manager van een van de grootste voetbalclubs ter wereld. Daar moet je karakter voor hebben."

Martens is trots op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. "Tegenwoordig kun je als jong meisje dromen van een profcarrière. Ik ben trots dat het me is gelukt. Dat alle tijd en energie die ik erin heb gestoken zich heeft uitbetaald. Dan heb ik het niet over het financiële gedeelte, maar dat ik mijn droom heb waargemaakt: fulltime profvoetballer worden."

De linksbuiten ziet dat vrouwenvoetbal flink aan populariteit heeft gewonnen. "We spelen niet meer op een bijveldje, maar in volle stadions." Wel vindt ze dat de vergelijkingen met het mannenvoetbal moeten stoppen. "Het is oneerlijk om met elkaar te vergelijken: mannen zijn sneller, hebben meer kracht en het ziet er ook sneller uit. Bij tennis, hockey of zwemmen wordt er toch ook nooit de vergelijking gemaakt tussen mannen en vrouwen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws