Update: Karlsson staat onverwacht voor eerste EK met Zweden

Update: Karlsson staat onverwacht voor eerste EK met Zweden

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 19:25zo 13-06-2021 om 19:25

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 19:35zo 13-06-2021 om 19:35

Jesper Karlsson mag tóch nog hopen op een EK-deelname met Zweden. De AZ-aanvaller behoort tot een lijst met zes spelers die op stand-by staan voor het eindtoernooi.

Het Zweedse elftal maakt via de officiële kanalen melding van de zes spelers die op stand-by staan, waar Karlsson dus onderdeel van is. Die lijst is opgesteld, zodat bondscoach Janne Andersson makkelijk kan anticiperen op mogelijke coronagevallen in zijn selectie. Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg, die tot de 'gewone' EK-selectie van Zweden behoren, testten namelijk recent positief op het virus.

Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jacob Rinne, Iscaas Kiese Thelin en Mattias Johansson zijn de andere vijf spelers die op de speciale lijst zijn terug te vinden. Vanaf donderdagavond zullen zij samen met Karlsson een aparte coronabubbel gaan vormen.

Maandag om 0.00 uur precies moet Zweden de definitieve EK-selectie doorgeven aan de UEFA. Daardoor zullen Karlsson, Nilsson, Hult, Rinne, Thelin en Johansson tot dat moment op stand-by blijven staan. Enkele uren daarna speelt Zweden haar eerste EK-duel tegen Spanje.

Update: Jesper Karlsson lijkt zich op te mogen maken voor zijn eerste EK. De aanvaller van AZ wordt volgens Zweedse media opgeroepen als vervanger voor Mattias Svanberg, die besmet is met het coronavirus en sowieso de eerste groepswedstrijd tegen Spanje zou missen. Hélemaal zeker is het nog niet. "Ik ontken dat we dit besluit al hebben genomen", laat perschef Jakob Kakembo Andersson zondagavond weten aan Fotbollskanalen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws