Di Marzio bevestigt: Barça raakt Emerson mogelijk vlak na komst alweer kwijt

Di Marzio bevestigt: Barça raakt Emerson mogelijk vlak na komst alweer kwijt

10-06-2021 17:42
11

FC Barcelona lijkt de recent teruggehaalde Emerson Royal alweer kwijt te kunnen raken. Transferexpert Gianluca Di Marzio weet dat Internazionale interesse heeft in de Braziliaanse rechtsback.

Achraf Hakimi lijkt namelijk te vertrekken bij I Nerazzurri, wat de weg zou vrijmaken voor Emerson. Een aantal dagen geleden maakte Mundo Deportivo al melding van de interesse van Inter in Emerson. Nu is ook duidelijk geworden dat de zaakwaarnemer van de vleugelverdediger donderdag aanwezig was bij het hoofdkwartier van Inter. Onderwerp van gesprek was de toekomst van de enkelvoudig international. 

Emerson werd in de winter van 2019 door Barcelona opgepikt uit Brazilië. De Catalaanse grootmacht verhuurde de 22-jarige verdediger direct aan Real Betis, dat ook een deel van zijn transferrechten in handen had. Emerson speelde uiteindelijk 2,5 jaar in Sevilla. Een week geleden werd bekend dat Barça voor naar verluidt negen miljoen euro de volledige transferrechten overneemt.

Afgelopen seizoen speelde Emerson in totaal 38 wedstrijden over alle competities namens Betis. De wedstrijden waarin hij niet speelde, was Emerson ook niet beschikbaar vanwege blessures of schorsingen. In de afgelopen voetbaljaargang was hij ook goed voor twee treffers en vier assists.