'Bij Oranje vraag ik altijd om piano op mijn kamer, Klaassen en Aké spelen ook'

'Bij Oranje vraag ik altijd om piano op mijn kamer, Klaassen en Aké spelen ook'

10-06-2021 20:16
66

Stefan de Vrij heeft altijd een bijzonder verzoek als hij zich bij de selectie van het Nederlands elftal meldt. De verdediger van Internazionale vraagt altijd om een piano op zijn hotelkamer, vertelt hij aan de Volkskrant.

De Vrij luistert graag naar de klassieke pianist Ludovico Einaudi. "Hij geeft elk jaar zo'n vijftien concerten in Milaan en in een jaar ben ik er naar iets van acht geweest. Hij is zo gepassioneerd. Ik heb hem ontmoet en ben bij hem thuis geweest. Door hem ben ik piano gaan spelen", laat De Vrij weten. "Zonder leraar vooralsnog. Een uurtje een instrument bespelen is ook een goede oefening voor je hersenen, coördinatie en creativiteit."

Een filmpje waarbij De Vrij samenspeelt met de beroemde cellist Redi Hasa tijdens diens concert ging vorige maand nog viral. "Dat was erg spannend, want ik speel pas een jaar en werd geïntroduceerd als 'een geweldige pianist', haha. Ik vraag altijd of ik bij Oranje een piano op mijn kamer kan krijgen. Je moet het bijhouden. Nathan Aké en Davy Klaassen spelen ook piano. Ha, misschien kunnen we een bandje beginnen."