Memphis: 'Toen ik onder Koeman centraal kwam te staan, werd ik belangrijker'

Memphis: 'Toen ik onder Koeman centraal kwam te staan, werd ik belangrijker'

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 06:55vr 11-06-2021 om 06:55

De ogen in Nederland zijn de komende weken gericht op Memphis Depay. De 27-jarige aanvaller wil Oranje bij de hand nemen op het EK en verwacht veel van zichzelf.

"De verwachtingen zijn altijd hoog geweest sinds ik mijn debuut heb gemaakt in Oranje", vertelt Depay, die bijdroeg aan de derde plek van Oranje op het WK van 2014, aan de NOS. "Je ziet de laatste interlands dat ik bij zoveel goals betrokken ben, maar er zijn altijd puntjes van verbetering. Je verwacht veel van jezelf, zeker nu het erom draait."

Memphis loopt niet weg voor de verantwoordelijkheid en de aandacht. "Ik vind het mooi. Toch een compliment dat je belangrijk bent voor het team. Nu proberen dit vast te houden en dit mee te nemen naar de eerste wedstrijd", doelt hij op het treffen met Oekraïne van zondag.

De relatie tussen Memphis en de fans en media was lange tijd moeizaam. "We hebben een periode gehad dat we elkaar liever niet spraken", lacht hij. "Iedereen weet dat ik jong was, je bent aan het groeien als mens. De media was mij misschien ook een beetje aan het zoeken. Ik heb dat niet bewust proberen te keren, dat is onbewust gegaan. Het is niet altijd even goed geweest, maar dat is ook ervaring."

"Mijn rol is ook veranderd met de komst van Ronald Koeman", vervolgt de aanvaller. "Ik ben centraal komen te staan. Toen werd ik belangrijker voor het team." Memphis voelt dat hij nu klaar is voor het EK. "Ik zit goed in mijn vel. Ik stond vandaag toevallig op de weegschaal, het gewicht is fantastisch. Ik denk dat je topvorm niet kan plannen, dat is iets ongrijpbaars, maar dat bepaalt wel of je mee gaat doen met de absolute top."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws