Sneijder lovend: 'Hij heeft het in zich om de aanvoerder van Oranje te zijn'

Sneijder lovend: 'Hij heeft het in zich om de aanvoerder van Oranje te zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 20:33vr 11-06-2021 om 20:33

Wesley Sneijder stelt dat Memphis Depay Oranje op sleeptouw moet nemen dit EK. De voormalig middenvelder is lyrisch over de Olympique Lyon-aanvaller en ook Matthijs de Ligt looft de kwaliteiten van Memphis.

"Hij heeft het in zich om de leider van Oranje te zijn, want anders word je ook geen aanvoerder van Olympique Lyon. Maar nu het toernooi begint, moet hij opstaan en het elftal bij de hand nemen", vertelt Sneijder in gesprek met De Telegraaf. Hij denkt dat Memphis net als hij in zijn tijd als voetballer een groot voordeel heeft. "Ik voelde geen druk, wilde net als hij alleen maar plezier maken. En voetballen is het leukste wat er is. Memphis straalt ook uit dat de bal hem gelukkig maakt."

De Ligt is blij dat Memphis in vorm is in aanloop naar het toernooi. "Het is heel prettig om Memphis in je team te hebben. Vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook omdat hij een heel prettige jongen is, die een bepaalde mentaliteit heeft waarmee hij ons heel erg kan helpen."

Daarbij komt de ervaring van Memphis uitstekend van pas bij Oranje. "Hij heeft al veel meegemaakt: het WK van 2014 en daarnaast heeft hij bij Manchester United en Lyon gespeeld. Hij weet wat er op dit niveau wordt gevraagd én wat het is om met het Nederlands elftal op zo'n toernooi te spelen", aldus De Ligt. "En ik merk dat hij de jonge jongens aanstuurt. Zo van: hey, kom aan, dit is een toernooi, dit is waar het om draait."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws