'Memphis heeft knoop doorgehakt en tekent voor twee seizoenen bij Barcelona'

'Memphis heeft knoop doorgehakt en tekent voor twee seizoenen bij Barcelona'

12-06-2021 07:38 Laatste update: 17:45
118

Volgens Mundo Deportivo heeft Memphis Depay zijn keuze gemaakt en tekent hij aankomende week voor twee seizoenen bij FC Barcelona. Daarmee troeft Barcelona Juventus, Internazionale en Paris Saint-Germain af in de strijd om de handtekening van de aanvaller.

Vrijdag meldde de Catalaanse krant al dat Barcelona niet in de war raakte van de plotselinge interesse van Juventus in Memphis. Een dag later weet Mundo het zeker: Memphis gaat aankomende week zijn handtekening zetten onder een tweejarige verbintenis in Camp Nou. Volgens de krant kijkt Memphis enorm uit naar een nieuwe samenwerking met oud-bondscoach Ronald Koeman.

Memphis, die aankomende zondag met het Nederlands elftal aan het EK begint met een wedstrijd tegen Oekraïne, wordt na Eric García en Sergio Aguëro de derde zomeraanwinst voor de Catalanen. De aanvalsleider van Oranje vertrekt binnenkort transfervrij bij Olympique Lyon, waar hij afgelopen seizoen zijn beste seizoen in dienst van de Franse club beleefde. Als aanvoerder wist Memphis twintig keer het net te vinden in 37 competitieduels in de Ligue 1. Lyon eindigde het seizoen uiteindelijk als vierde.