Mancini trots na sterke start Italië: 'Hoop op meer van dit soort avonden'

Mancini trots na sterke start Italië: 'Hoop op meer van dit soort avonden'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 08:21za 12-06-2021 om 08:21

Bondscoach Roberto Mancini is trots op de overtuigende start van Italië, maar tempert de verwachtingen na de 3-0 overwinning tegen Turkije. De 56-jarige oefenmeester hoopt dat zijn elftal de goede start een vervolg weet te geven tegen Zwitserland en Wales.

Voor de camera van Rai Sport toonde Mancini zich zeer tevreden na afloop. "We hebben goed gespeeld. In de eerste helft kregen we het niet voor elkaar om te scoren en hadden we het niet makkelijk. Het is toch de eerste wedstrijd en Turkije heeft een sterke ploeg."

Na rust kwam Italië vrijdag tijdens de openingswedstrijd van het EK via een eigen doelpunt van Merih Demiral op voorsprong en liep het daarna uit naar een 3-0 overwinning. "De beslissing viel toen we het tempo opvoerden, waardoor we telkens de vrije man wisten te vinden", aldus Mancini. "Deze start geeft ons en alle Italianen een zeer goed gevoel, ik hoop dat er meer van dit soort avonden volgen."

Toch wil Mancini nog niet te veel weten van de favorietenrol die Italië toegedicht krijgt. "Of we Wembley kunnen halen? Er is nog een zeer lange weg te gaan", stelt Mancini voorzichtig. In de groepsfase speelt Italië nog tegen Zwitserland (16 juni) en Wales (20 juni).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws