Breaking news

Ihattaren 'komt afspraken niet na' en is uit selectie PSV gezet

'Van de Beek heeft niet veel gespeeld, waarom neemt De Boer hem dan mee naar EK?'

'Van de Beek heeft niet veel gespeeld, waarom neemt De Boer hem dan mee naar EK?'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 11:20za 12-06-2021 om 11:20

Hedwiges Maduro verwacht dat Nederland het goed gaat doen op het EK. De ESPN-analist denkt dat Maarten Stekelenburg zeker is van een basisplaats, terwijl hij zijn vraagtekens zet bij de keuze van Frank de Boer om Donny van de Beek op te roepen voor het eindtoernooi.

Maduro denkt dat het niet makkelijk gaat worden in de poule, te beginnen met Oekraïne. "De eerste wedstrijd is cruciaal. Oekraïne is een stugge tegenstander", vertelt hij in gesprek met FC Afkicken. "Voor mij maakt het niet uit hoe je wint, als je maar wint. Want dat geeft rust aan het team. Als je de groep doorkomt en je groeit in het toernooi, dan kan Nederland ver komen. Kijk maar naar Portugal bijvoorbeeld. Toen zij het EK wonnen, waren ze volgens mij derde in hun groep."

Voormalig Oranje-international Maduro denkt dat Stekelenburg een basisplaats heeft op het EK. "Ja, ik zou hem opstellen, ook als Jasper Cillessen erbij zou zijn. Hij heeft vanaf januari goed gekeept. Hij heeft ervaring en straalt rust uit. Cillessen is natuurlijk wel een goede keeper, maar op dit moment is Stekelenburg nummer één voor mij. Ik denk dat je dit toernooi het verschil kan maken op fitheid. Veel spelers zijn moe en ze hebben kleine pijntjes. Als je die extra tien procent kan geven, daar win je wedstrijden mee."

Maduro vindt het daarom raar dat De Boer ervoor gekozen heeft om Van de Beek op te roepen voor het EK. De Manchester United-middenvelder is inmiddels afgehaakt met een blessure. "Als ik hoor dat Van de Beek al last had en niet veel gespeeld heeft, dan vraag ik me af waarom je hem dan meeneemt. Hij is een goede speler, maar je moet echt fitte spelers hebben. Blind is al één speler waar je risico mee loopt, dus twee spelers is écht te veel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws