EK-koorts in Nederland: fraaie kijkcijfers op openingsavond

EK-koorts in Nederland: fraaie kijkcijfers op openingsavond

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 15:30za 12-06-2021 om 15:30

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 15:30za 12-06-2021 om 15:30

De openingswedstrijd van het EK is goed bekeken in Nederland. Italië won met 3-0 van Turkije onder leiding van arbiter Danny Makkelie en dat zagen bijna vierenhalf miljoen Nederlanders gebeuren.

De openingsavond van het Europees kampioenschap werd gekleurd door een openingsceremonie en de wedstrijd tussen Italië en Turkije in het Olimpico in Rome. De Azzurri wonnen met 3-0 en bijna vierenhalf miljoen mensen in Nederland hebben daar tenminste één minuut van gezien. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek. Daarmee is het het best bekeken programma van de vrijdag.

Het gemiddelde aantal kijkers dat op NPO1 afstemde ligt net boven de 2,3 miljoen en daarmee had de wedstrijd een marktaandeel van 46,2 procent op de Nederlandse televisie. Daarmee wordt wel duidelijk dat de EK-koorts in Nederland, na een jaar langer te hebben gewacht, wel degelijk aanwezig is.

De voorbeschouwing had iets meer dan twee miljoen kijkers, terwijl het late programma van Studio Europa ruim anderhalf miljoen mensen aan de buis liet kluisteren. Oranjezomer stelde in dat opzicht teleur: er keken iets meer dan een miljoen mensen tenminste één minuut, maar het gemiddelde was 382.000 en daarmee staat het op plaats vijftien van best bekeken programma's van vrijdag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2020

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws