LIVE-discussie: Finnen debuteren met drie oude Eredivisie-bekenden in Kopenhagen

LIVE-discussie: Finnen debuteren met drie oude Eredivisie-bekenden in Kopenhagen

12-06-2021 17:15
41

De strijd in Poule B van het EK ontbrandt op de vroege zaterdagavond, met een Scandinavische clash. Finland maakt zijn debuut op een eindtoernooi, terwijl Denemarken voor het eerst sinds 2004 weer de knock-outfase van het EK hoopt te bereiken.

In de basisopstelling van de Finnen staan een aantal spelers met een verleden op de Nederlandse velden: rechtsback Jukka Raitala (ex-sc Heerenveen), centrale verdediger Joona Toivio (ex-AZ en -Telstar) en routinier Tim Sparv (ex-FC Groningen). Doelman Lukás Hrádecky (Bayer Leverkusen) en spits Teemu Pukki (Norwich City) zijn de grote blikvangers bij de EK-debutant.

Denemarken houdt in thuisbasis Kopenhagen onder meer Joachim Andersen, Kasper Dolberg en Nicolai Boilesen aan de kant, maar stelt met Christian Eriksen wel één ex-Ajacied op. De spelmaker vormt samen met Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) en Thomas Delaney de ervaren middellinie van de Denen, die in 2012 voor het laatst op een EK speelden. Destijds werd er in Charkov gewonnen van Nederland, maar beide landen strandden toen al na de groepsfase.

De opstellingen
Finland: Hrádecky; Raitala, Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen; Lod, Sparv, Kamara; Pohjanpalo, Pukki.
Denemarken: Schmeichel; Wass, Christensen, Kjaer, Maehle; Højbjerg, Eriksen, Delaney; Poulsen, Wind, Braithwaite.