Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

12-06-2021 22:52 Laatste update: 22:52
75

België en Rusland hebben in Sint-Petersburg een bewogen EK-zaterdag afgesloten. Beide landen trapten af terwijl poulegenoten Finland en Denemarken nog bezig waren in Kopenhagen: de Rode Duivels maakten al vroeg in de wedstrijd het verschil, wonnen uiteindelijk met 3-0 en pakten de eerste plek in Groep B.

Romelu Lukaku zorgde al na tien minuten voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De all time topscorer van De Rode Duivels profiteerde van halfslachtig verdedigen van de Russen, verschalkte doelman Anton Shunin en zocht na zijn 1-0 de camera's op. Vervolgens stak hij Christian Eriksen, zijn onfortuinlijke ploeggenoot bij Internazionale, een hart onder de riem.

De Russen waren kort daarna dichtbij de gelijkmaker en in de loop van de eerste helft moesten beide teams noodgedwongen wisselen. Timothy Castagne en Daler Kuzyayev knalden tegen elkaar op en konden allebei niet verder. Castagne werd vervangen door Meunier, die meteen zijn stempel drukte. De rechtsback stond na een halve redding van Shunin op de goede plek en maakte er 2-0 van.

Yannick Carrasco was op slag van rust nog dichtbij de 3-0, maar de tweede helft verliep zonder al te veel hoogtepunten. De Belgen haalden de voet van het gaspedaal en de Russen slaagden er niet in om de wedstrijd weer spannend te maken. Dedryck Boyata was nog de meest gevaarlijke man namens Rusland, maar ontsnapte aan een eigen doelpunt. Vlak voor tijd zorgde de ijskoude Lukaku nog voor een toegift: nummer twee van de avond voor hem en nummer drie voor België.

Vooralsnog lijkt het erop dat België donderdag weer in actie komt. Dan staat de tweede poulwedstrijd op het programma, tegen het aangeslagen Denemarken.