'Ik wil dat Feyenoord team van Champions League-niveau is, dat is wat mij drijft'

'Ik wil dat Feyenoord team van Champions League-niveau is, dat is wat mij drijft'

13-06-2021 07:04
79

Steven Berghuis weet dat hij het afgelopen seizoen twee keer over het randje is gegaan, maar dat komt naar eigen zeggen voort uit goede bedoelingen. De 29-jarige aanvaller van Feyenoord en Oranje streeft het maximale na.

Zo wilde Berghuis twintig keer scoren en een plekje in de EK-selectie verdienen. "Die kortetermijndoelen passen bij mijn drive om elke dag de beste versie van mezelf te zijn", zegt Berghuis in het Feyenoord Magazine, waarvan een voorpublicatie is verschenen op de clubsite. "Dat voelt als een soort verplichting richting de club en de supporters, al is verplichting misschien niet helemaal het goede woord. Toch komt het voor mij het dichtst bij mijn gevoel."

Volgens Berghuis staat 'elke dag van zijn leven' in het teken van zijn doelen. "Bovenaan het lijstje staat dat ik weer een prijs wil winnen met Feyenoord. Helaas is dat afgelopen seizoen niet gelukt; toch blijft dat mijn drijfveer, dag in, dag uit. Vanaf het moment dat ik wakker word ben ik daar mee bezig. Zo doe ik alles. Daar komt mijn drive vandaan."

Binnen de lijnen is de rechtsbuiten dan ook niet zo rustig als daarbuiten. "Mijn vriendin Nadine vindt het bijvoorbeeld grappig om te zien hoe dat op het veld verandert. Teamgenoten ook. In het veld ben ik volledig gefocust, kan ik hard zijn of uitzinnig van vreugde en ben ik afgelopen seizoen twee keer over het randje gegaan. Dat moet ik verbeteren, maar alles komt vanuit een goede bedoeling."

"Ik wil dat Feyenoord een team van Champions League-niveau is. Dat verdienen de supporters", vervolgt Berghuis. "Dat is wat mij drijft en waarom ik soms bepaalde dingen zeg of doe. Een uitspraak over ons spel direct na de wedstrijd bijvoorbeeld. Zelf ben ik het daarna snel kwijt en laat ik het achter me. Het is nooit persoonlijk."