Inter en voormalig cardioloog: 'Geen corona, geen vaccinatie, geen hartafwijking'

Inter en voormalig cardioloog: 'Geen corona, geen vaccinatie, geen hartafwijking'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 07:28zo 13-06-2021 om 07:28

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 11:37zo 13-06-2021 om 11:37

Internazionale-clubarts Piero Volpi en -voorzitter Giuseppe Marotta willen een einde maken aan de speculaties over Christian Eriksen. De Deense spelmaker heeft geen corona gehad en is ook nog niet gevaccineerd, laten zij weten.

Eriksen zakte zaterdag kort voor rust in elkaar, tijdens het EK-duel met Finland. De oud-Ajacied moest worden gereanimeerd en werd vervolgens per brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht. Tegen die tijd was hij weer bij kennis.

Marotta vertelde al dat Eriksen via de groepsapp van Inter van zich had laten horen, maar de preses baalt van alle speculaties na het afschuwelijke moment. "Christian heeft nooit corona gehad en is niet gevaccineerd", benadrukt hij bij RAI Sport. "Hij is op dit moment onder behandeling van de Deense medische staf. Onze staf heeft nauw contact met deze mensen."

Volpi sluit zich bij die lezing aan. "We hebben contact met de Deense bond, de teammanager en de teamarts", zegt de Inter-dokter tegen AP. Ook Volpi benadrukt dat Eriksen nooit besmet is geweest, geen onderliggende condities heeft en tot dusver alle medische testen in Milaan zonder problemen doorstond.

De voormalig cardioloog van Eriksen stelt dat er tijdens zijn tijd bij Tottenham Hotspur ook nooit hartproblemen zijn geconstateerd. Dokter Sanjay Sharma van de St. George's University in Londen zegt dat er bij de middenvelder sinds 2013 nooit afwijkende testresultaten zijn vastgesteld. Al sloeg de twijfel even toe zaterdag. "Ik dacht: Oh mijn god? Is er iets dat we niet hebben gezien? Maar ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit", zegt Sharma tegen The Daily Mail.

"Vanaf de dag dat de club hem vastlegde, was het mijn taak om hem te screenen en we hebben hem elk jaar getest. Zijn tests tot 2019 waren volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan ​​omdat ik zelf de tests heb gedaan", aldus de arts.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws