Spijkerman over Eriksen: 'De Boer heeft het ontzettend lastig, mokerslag Blind'

Spijkerman over Eriksen: 'De Boer heeft het ontzettend lastig, mokerslag Blind'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 08:27zo 13-06-2021 om 08:27

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 15:01zo 13-06-2021 om 15:01

Hennie Spijkerman is diep geraakt door het afschuwelijke moment met Christian Eriksen. Hij werkte als assistent van Frank de Boer bij Ajax samen met de Deense spelmaker. Bovendien zat hij in 2017 op de bank, toen het noodlot toesloeg bij Abdelhak Nouri.

"Ik zat Denemarken-Finland alleen thuis te kijken, maar ben naar familie toegegaan. Het hakte erin", zegt Spijkerman tegen De Telegraaf. "Het reanimeren werd tot in detail in beeld gebracht, net als de wanhoop en het verdriet bij de medespelers en het witte laken dat omhoog werd gehouden. Het enige dat ontbrak, was de helikopter die in Oostenrijk wel en nu niet landde."

Spijkerman dacht dat hij in een heel slechte film was beland, maar "gelukkig hield de vergelijking met Appie verder op". Eriksen was al snel weer bij kennis en aanspreekbaar. "Laten we niet te vroeg juichen en bidden dat de uiteindelijke schade meevalt, maar er viel bij mij – net als bij iedereen, denk ik – een enorme last van mijn schouders."

Volgens Spijkerman is de middenvelder 'een ontzettend goed ventje'. Hij denkt dat het nieuws ook in de selectie van Oranje hard is aangekomen. "Frank heeft het op dit moment ontzettend lastig. Dat weet ik zeker. Hij kende Christian al vanuit de jeugd en had bij Ajax een ongelooflijke klik met hem. Maar ook voor Daley Blind zal het een mokerslag zijn. En dan niet alleen vanwege zijn eigen verleden, maar hij kan het heel goed met Christian vinden. Ze zijn vrienden. En Davy Klaassen, Maarten Stekelenburg en Stefan de Vrij kennen hem ook goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws