'Memphis gaat te vaak voor zichzelf, maar is samen met Malen wel de beste optie'

'Memphis gaat te vaak voor zichzelf, maar is samen met Malen wel de beste optie'

13-06-2021 08:42
48

Adri van Tiggelen toont zich geen groot fan van Memphis Depay. De Europees kampioen van 1988 krijgt van NU.nl de vraag wie hij naast de Oranje-sterspeler zou opstellen tegen Oekraïne.

"Dus je gaat ervan uit dat ik vind dat Memphis moet spelen?", stelt Van Tiggelen. "Ik vind dat hij te vaak voor zichzelf gaat. Hij neemt de bal aan, ook als in een keer doorspelen beter is. Het is niet mijn type spits, al besef ik dat hij nu wel de beste optie is. En dan zou ik Donyell Malen ernaast zetten. Dan heb je twee beweeglijke types en meer snelheid dan met Wout Weghorst of Luuk de Jong."

De 56-voudig international is geen voorstander van het 5-3-2 systeem. "Het is nu mode onder trainers en als de ene koe gaat dan loopt de ander erachteraan. Ik zou voor 4-3-3 kiezen, zo hebben we meestal gespeeld en vaak met succes."

Van Tiggelen verwacht dat Nederland het EK begint met een kleine overwinning en ook de poule wordt wel overleefd. "Het zou wel heel erg zijn als dat niet lukt met deze tegenstanders. Maar veel verder durf ik nu niet te kijken. Vooralsnog ben ik niet over de indruk van Oranje, ik zie weinig vastigheden. Maar goed, het is een apart toernooi en een raar seizoen geweest door de coronapandemie. Dat kan de favorieten opbreken en dan kan Oranje profiteren."