Update: 'Buffon krijgt er maar geen genoeg van en tekent bij jeugdliefde'

Update: 'Buffon krijgt er maar geen genoeg van en tekent bij jeugdliefde'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 10:11zo 13-06-2021 om 10:11

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 14:05ma 14-06-2021 om 14:05

Gianluigi Buffon staat op het punt om Juventus te verlaten. De 43-jarige sluitpost keert hoogstwaarschijnlijk terug naar zijn oude liefde Parma, om op die manier de cirkel rond te maken.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano van Sky Sport Italia. 26 jaar geleden begon de profcarrière van Buffon bij Parma, waar hij samenspeelde met onder meer Fabio Cannavaro, Hernán Crespo en Juan Sebastián Verón. De kans is groot dat Buffon zijn carrière ook afsluit bij zijn jeugdliefde.

Er zijn echter andere clubs die Buffon proberen weg te kapen voor de neus van Parma. Zo stelt Romano dat er vijf clubs geïnteresseerd zijn. Hij noemt er hiervan één: het Turkse Besiktas. Parma heeft echter de beste papieren in handen en hoopt Buffon snel te kunnen presenteren. 

Buffon kwam in het verleden al in 220 officiële wedstrijden van Parma in actie. Bij Juventus zijn dat er net even wat meer: 685.

Update: Gianluigi Buffon staat definitief voor een terugkeer bij jeugdliefde Parma. De 43-jarige doelman wil nog niet met pensioen en keert na 26 jaar terug op het oude nest, weet Fabrizio Romano. Buffon zal een contract tekenen tot medio 2023 bij de club die momenteel uitkomt in de Serie B. Hij komt transfervrij over van Juventus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws