'Ik heb liever De Ligt en De Vrij tegenover een topspits dan Daley Blind'

'Ik heb liever De Ligt en De Vrij tegenover een topspits dan Daley Blind'

13-06-2021 13:35
88

Orlando Engelaar verkiest Ryan Gravenberch boven Daley Blind en Marten de Roon in zijn favoriete Oranje-opstelling. De veertienvoudig international heeft in zijn 4-3-3 helemaal geen plaats voor de 31-jarige linkspoot van Ajax, legt hij uit bij VI Live.

Engelaar kiest centraal achterin namelijk voor Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. "Ik vind Daley Blind ook echt een goede speler. Alleen is hij meer een verdediger geworden de laatste jaren. Hij is eigenlijk een middenvelder die achterin speelt. Ik wil niet zeggen dat Blind achterin tekortkomt op het niveau van een EK, maar het geeft mij meer zekerheid om daar De Vrij en De Ligt te hebben."

"Die zijn aan de bal net iets minder, maar verdedigend stukken beter, sterker en sneller", vervolgt de oud-speler van NAC Breda, FC Twente en PSV. "Ik heb liever Stefan en Matthijs tegenover een topspits staan dan Blind."

Ook op het middenveld heeft Engelaar geen basisplaats ingeruimd voor Blind, die net als Marten de Roon voorrang moet verlenen aan het trio Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Ryan Gravenberch. "Het is heel simpel: ik vind Gravenberch gewoon beter. Ondanks dat De Roon een goede speler is, zijn deze drie beter."

Blind laat Engelaar nog wel twijfelen. "Dat had gekund, maar ook daarvan vind ik dat Gravenberch gewoon beter is", legt hij uit. "Daley heeft veel laten zien en zich bewezen, maar Gravenberch is zo'n buitencategorie talent, dat je nu al niet om hem heen kan."