Zaakwaarnemer Eriksen heeft weer nieuws: 'Heb hem gesproken, hij voelt zich goed'

Zaakwaarnemer Eriksen heeft weer nieuws: 'Heb hem gesproken, hij voelt zich goed'

13-06-2021 15:16
35

Martin Schoots, de zaakwaarnemer van Christian Eriksen, heeft opnieuw een update over zijn cliënt gegeven. Volgens hem gaat het goed met Eriksen, die zaterdagavond wereldnieuws werd nadat hij in elkaar zakte tijdens het EK-duel Denemarken-Finland.

De Deense voetbalbond had zondag al laten weten dat de toestand van de middenvelder 'stabiel' was. Schoots beaamt dit. "Ik heb vandaag (zondag, red.) contact gehad met Eriksen", wordt hij geciteerd door het ANP. "Hij voelt zich goed en was in een positieve stemming. Er worden nog steeds verschillende onderzoeken gedaan om duidelijkheid te verschaffen."

De spelmaker van Internazionale heeft de nacht doorgebracht in het Rigshospitalet-ziekenhuis in Kopenhagen. Inter-directeur Beppe Marotta liet zaterdagavond laat al weten dat Eriksen zich gemeld had in de groepsapp van de Nerazzurri. Ook ploeggenoten Romelu Lukaku en Achraf Hakimi waren hem niet vergeten, net als oude bekende Heung-Min Son. "Christian bedankt iedereen voor de ongelooflijke steun die hij vanuit alle hoeken heeft gekregen", aldus Schoots.

De zaakwaarnemer had zaterdag – kort na het incident – al goed nieuws over Eriksen. Terwijl de Deen onderweg was naar het ziekenhuis en de voetbalwereld in spanning op nieuws wachtte, liet Schoots aan NPO Radio 1 weten dat Eriksen kon ademen en aanspreekbaar was.