LIVE-discussie: één wijziging in 'Middlesbrough-elf', Noord-Macedonië debuteert

LIVE-discussie: één wijziging in 'Middlesbrough-elf', Noord-Macedonië debuteert

13-06-2021 17:11 Laatste update: 17:16
9

Voordat Nederland eindelijk los mag tegen Oekraïne, zijn groepsgenoten Oostenrijk en Noord-Macedonië aan de beurt. Beide landen trappen om 18.00 uur af in Boekarest: voor Noord-Macedonië zal het de allereerste wedstrijd op een eindronde zijn.

Oostenrijk speelde begin juni een oefenwedstrijd tegen Engeland en handhaaft tien van de elf namen, ten opzichte van die wedstrijd in Middlesbrough. Alleen linksback Marco Friedl maakt plaats voor Andreas Ulmer. Real Madrid-aankoop David Alaba en RB Leipzig-steunpilaar Marcel Sabitzer zijn de bekendste namen in de ploeg van Franco Foda. De bij FC Twente opgeleide Marko Arnautovic, tegenwoordig spelend in China, begint op de bank.

Noord-Macedonië heeft zijn hoop gevestigd op de 37-jarige vedette Goran Pandev, die al jarenlang in de Serie A actief is. Middenvelders Elif Elmas (Napoli) en Enis Bardhi (Levante) en linksback Ezgjan Alioski (Leeds United) spelen echter ook in internationale topcompetities.

De opstellingen
Oostenrijk: Bachmann; Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer; Baumgartner, Laimer, Sabitzer, Schlager, Alaba; Kalajdzic.
Noord-Macedonië: Dimitrievski; Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski; Bardhi, Ademi, Elmas; Pandev, Trajkovski.