Update: Suriname bevestigt Klaiber-nieuws nogmaals, ook Ajax reageert

Update: Suriname bevestigt Klaiber-nieuws nogmaals, ook Ajax reageert

13-06-2021 17:18 Laatste update: 13-06-2021 17:18
152

Sean Klaiber gaat Suriname vertegenwoordigen. De 26-jarige rechtsback van Ajax werd geboren in Nieuwegein, maar kiest voor een interlandcarrière bij het geboorteland van zijn vader.

Lang was het voor voetballers met een Nederlands paspoort en Surinaamse roots niet mogelijk om voor het laatste land te kiezen, omdat ze dan hun staatsburgerschap zouden verliezen. Door een regelverandering is daar nu geen sprake meer van: het leidt tot een massale toeloop voor Suriname, dat nu ook de beschikking krijgt over Klaiber.

Twee jaar geleden liet Klaiber nog optekenen dat hij eerst wilde afwachten of het Nederlands elftal een optie zou worden. "Mijn vader is Surinaams, dus het zou volgens de nieuwe regels kunnen. Maar ik weet niet of dit me zou helpen in mijn verdere carrière. Ik heb nog nooit nagedacht over de mogelijkheid om voor Suriname te spelen", liet hij destijds weten aan De Telegraaf.

Suriname werd afgelopen week in de jacht op een WK-ticket uitgeschakeld door Canada. Volgende maand staat de eerste deelname ooit aan de Gold Cup op de rol.

Update: Nu is het écht officieel: de voetbalbond van Suriname heeft (wederom) bevestigd dat Sean Klaiber uit gaat komen voor het land. Dat deed het elf dagen geleden ook al, maar dat bericht werd niet veel later weer uit de lucht gehaald. Donderdagavond slingert de Surinaamse voetbalbond weer online. Ook Ajax heeft inmiddels gereageerd op de 'interlandswitch' van de rechtsback.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie