De Boer verklaart onverwachte Oranje-wijziging: geen Wijndal, maar Van Aanholt

De Boer verklaart onverwachte Oranje-wijziging: geen Wijndal, maar Van Aanholt

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 20:37zo 13-06-2021 om 20:37

Frank de Boer heeft vlak voor de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tekst en uitleg gegeven over de grootste verrassing in zijn basiself: Patrick van Aanholt krijgt op sportieve gronden de voorkeur boven Owen Wijndal.

"Patrick maakt op dit moment een betere indruk dan Owen", zegt De Boer voor de camera van de NOS. Van een blessure bij Wijndal is geen sprake. De bondscoach is van gedachten veranderd door de oefenwedstrijden tegen Schotland (2-2) en Georgië (3-0). "Dat klopt, Owen voelde het al een beetje aan op de trainingen."

"Waar Patrick beter in is?", vervolgt De Boer. "Hij straalt op dit moment meer energie en drive uit. Misschien is het een bepaalde vermoeidheid of spanning (bij Wijndal, red.). Maar hij kan zijn plek weer veroveren. Natuurlijk is hij heel teleurgesteld, maar hij moet moet er gewoon klaar voor zijn en karakter tonen."

"We hebben een selectie waarbij de spelers heel dicht bij elkaar liggen. Dat is gezonde concurrentie", besluit De Boer. Oranje trapt in de Johan Cruijff Arena om 21.00 uur af tegen Oekraïne.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Logische beslissing van De Boer om Wijndal te passeren?

Ja
71%
Nee
29%
(855 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws