Van Hooijdonk te spreken over Dumfries, ondanks gemiste kansen: 'Helmpie nog af'

Van Hooijdonk te spreken over Dumfries, ondanks gemiste kansen: 'Helmpie nog af'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 22:02zo 13-06-2021 om 22:02

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 22:17zo 13-06-2021 om 22:17

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart maken de balans op na de eerste helft van Nederland-Oekraïne. Bij rust is er nog niet gescoord, maar de twee NOS-analisten hebben zich wel vermaakt.

Van der Vaart spreekt van een 'leuke wedstrijden van beide kanten, heel open', met veel kansen aan beide zijden. Denzel Dumfries kreeg de grootste mogelijkheden, maar wist de score niet te openen. "Zo'n kans kreeg Dumfries ook tegen Gibraltar. Dan moet hij het helmpie nog even afzetten", aldus Van Hooijdonk, die verder echter te spreken is over de PSV-captain. "Hij speelt een hele goede wedstrijd, doet precies wat een wingback moet doen, duikt ook nog heel vaak op bij de tweede paal."

De twee analisten zijn alleen nog niet zo kapot van het veelbesproken 5-3-2 systeem. "Het is nog niet dat het verdedigend fantastisch staat", aldus Van der Vaart, die pleit voor een extra aanvaller in de persoon van Donyell Malen. "Lekker als hij erbij is. Ik vind wel dat er veel ruimte ligt." Van Hooijdonk valt zijn collega bij. "Ja, daar gaan we weer... Ik ga het nog één keer zeggen: ik denk dat je ze met echte buitenspelers eerder op de knieën krijgt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws