De Boer: 'Blind heeft het moeilijk gehad door wat er is gebeurd'

De Boer: 'Blind heeft het moeilijk gehad door wat er is gebeurd'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 23:42zo 13-06-2021 om 23:42

Bondscoach Frank de Boer heeft een goed Nederlands elftal gezien tegen Oekraïne. Na de gelijkmaker in de slotfase moest hij wel even vloeken.

Nederland kwam in de tweede helft op voorsprong, maar gleed in de slotfase finaal uit. "Dan komt de teleurstelling harder aan", zegt De Boer in gesprek met de NOS. "2-2 voelt als een achterstand. Gelukkig kopte Denzel Dumfries geweldig raak. Of er een scheldwoord door m'n hoofd ging na de 2-2? Het begon met een G en eindigde op domme."

De Boer verraste met Patrick van Aanholt in de basis en kon een beroep doen op Daley Blind. Van Aanholt had lang geen negentig minuten gespeeld en Blind heeft de afgelopen maanden moeten knokken om überhaupt actief te zijn op het EK. Ook waren de gebeurtenissen rond Christian Eriksen een extra horde voor Blind. "Dus je moet ze in bescherming nemen. Dat had ik ingecalculeerd. Soms wordt het niet beter met wissels, soms wel. Nu was het iets minder, maar ik vond het twee goals die we niet weg hadden kunnen geven."

"Ik weet zeker dat hij het moeilijk heeft gehad door wat er is gisteravond is gebeurd", doelt De Boer op de situatie rond Eriksen. Blind verliet emotioneel het veld. "Ik weet ook zeker dat hij er echt naar toe geleefd heeft. Hij heeft alles gedaan om te kunnen spelen. Ik denk de mix van gevoelens even naar boven kwam. Dat is normaal, vind ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws