Weer heldenrol voor Nederland: 'Nu veel belangrijker, dat mag duidelijk zijn'

Weer heldenrol voor Nederland: 'Nu veel belangrijker, dat mag duidelijk zijn'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 00:28ma 14-06-2021 om 00:28

Wout Weghorst is blij met zijn tweede interlanddoelpunt, maar veel blijer met de eerste overwinning op het EK. De spits is opgelucht dat het door een late goal van Denzel Dumfries alsnog goedkwam met het Nederlands elftal.

Weghorst leek Nederland in de tweede helft in veilige haven te schieten. Vorige week maakte hij zijn eerste interlandgoal, nu scoorde hij opnieuw. "Tja, doelpunt is doelpunt. Natuurlijk is het veel belangrijker, dat mag duidelijk zijn", zegt Weghorst tegen de NOS.

"Voor mij persoonlijk was de goal tegen Georgië uniek, maar het gaat maar om één ding: succesvol zijn met het Nederlands elftal. Vandaag was het een 'echt' potje. Dat ik mijn steentje bij kan dragen is veel belangrijker", zegt Weghorst.

Weghorst heeft de afgelopen maanden veel geoefend op koppen, maar uitgerekend Dumfries besliste de wedstrijd met het hoofd. "In de eerste helft kreeg hij ook al een kopkans. We wisten dat daar ruimtes lagen. De voorzet van Nathan (Aké, red.) was fantastisch en Denzel kopte hem heel goed in. Een supergoal van hem, absoluut."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws