Oranje aangeslagen door Eriksen: 'Ook voor mij als onbekende viel de wereld stil'

Oranje aangeslagen door Eriksen: 'Ook voor mij als onbekende viel de wereld stil'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 09:36ma 14-06-2021 om 09:36

Daley Blind was geëmotioneerd door de situatie van Christian Eriksen, maar ook de andere spelers van Oranje waren aangeslagen. Stefan de Vrij en Wout Weghorst zaten ook voor de tv toen de Deense spelmaker in elkaar zakte tijdens het EK-duel met Finland.

"We spelen samen en zijn heel goed met elkaar", zegt de verdediger van Internazionale tegen De Telegraaf. "Laatst heb ik nog even met hem gebeld en ging alles nog goed. Dan zie je die wedstrijd en gebeurt dit. Dan zit je wel met kippenvel te kijken. Ik was echt verslagen. Er was volledige stilte voor tien minuten. Er waren veel emoties. Gelukkig is het goed afgelopen. Maar je beseft wel dat het heel anders af had kunnen lopen."

"Gelukkig is hij nu oké", vervolgt De Vrij over de oud-Ajacied. "Het is iets waar je eigenlijk de hele tijd aan denkt, maar je moet je toch focussen op de wedstrijd. Als de scheidsrechter fluit, moet je je concentreren op de wedstrijd en dat is goed gelukt", doelt hij op de 3-2 zege op Oekraïne.

Weghorst kent Eriksen niet persoonlijk, maar was ook aangedaan. "Het was verschrikkelijk. Gelukkig lijkt het goed te zijn afgelopen. Maar het deed iedereen veel, met name ook de jongens die met hem samen hebben gespeeld. Maar ook voor mij als onbekende viel de wereld wel even stil. Dat zoiets op het voetbalveld kan gebeuren met een gezond iemand is beangstigend. Het liet ons allemaal erg schrikken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws